Awake the child within you

Vi har snart spenderat 1 månad tillsammans i London. Inte nog med att vi vaknar och somnar bredvid varandra, vi spenderar praktiskt taget varje vaken minut i varandras sällskap. Varje dag. Trots detta har vi alltid någonting nytt att prata om, och skrattar så att talförmågan sviker åt obetydliga saker i princip hela tiden.
"hahahahahaha" - (Linn skrattar så häftigt att hon inte får fram ett ord) fortsätter med "hhahhaha" och får slutligen fram "Egentligen är det faktiskt inte så roligt som det låter"!!!"

Lyckas man åstakomma detta trots ösregnet - då är man BÄSTA vänner! Igår var vi 14 år igen.









Nu ska vi iväg och möta upp vänner i Canary Wharf. Ikväll ska vi bete oss som vuxna. Eller åtminstonde halvvuxna. Riktigt torra bakom öronen är vi ännu inte.


Lots of Love
/Johanna och Linn

God has spoken...



Vi hinner tyvärr inte avslöja mer än så här just nu! Hörs i eftermiddag!

Lots of Love
/Johanna och Linn

3 down, 18 to go





... Vi har med andra ord lite att uträtta tills den 12 oktober.

Lots of Love
/Johanna och Linn

Spell AC/DC

Riktigt trött morgonhumor! hahahah, vi är nog minst lika trötta som Marc idag och tog en extra timme på lyxsoffan. Det är sån man får göra om man har "semester".



Lots of Love
/Johanna och Linn

Patience is the key for success

8 h senare och ett extra handskrivet papper från morsan lyckades jag äntligen charma en annan tant (eller nej hon var ingen tant - en kvinna) i receptionen på läkarmottagningen. Efter en 24 h background check är jag förhoppningsvis inskriven i systemet och kan därmed boka en läkartid. Håll tummarna för mig. Hostan is killing me, slowly and painfully.


Här ute hamnar man förövrigt om man inte sköter sig! Hahaha!


Lots of Love
/Johanna och Linn

Ukulele

Om det är någon där ute som undrar hur canadensare uppfattar det svenska språket, så har ni svaret här!



Lots of Love
/Johanna och Linn

Party like a rock star - I alla fall tills kroppen säger stopp...



Den livsstil som vi levt de tre senaste veckorna här i London har självklart resulterat i sjukdom.
(Mamma bli inte orolig, inget allvarligt)
Jag har på morgonkvisten haft flera mindre lyckade besök hos vår lokala läkarmottagning. Jag gjorde hela 3 tappra försök med att försöka charma tanterna i receptionen, utan framgång. Hela Londons välfärdssystem är en enda stor, ond, långsam cirkel.


Lots of Love
/Johanna och Linn

I love Mondays


En typisk måndag för oss (låter som om vi gjort 100-tals) ser ut något i klass med:

1. Går upp i tid (Börjar dagen fint med att misslyckas brutalt på punkt nummer 1)
2. På med kaffet, tillsätter en extra sked bönor så de riktigt drar sig i mungiporna. Tråkigt att behöva erkänna personliga brister, men ett ordentligt uppvaknande behövs för att inte lockas av en extra timme i lyxsoffan.
3. Beger sig till ett fik för att slippa frestelser som: senaste avsnittet i Gossip girl, mys-promenixa vid vattnet eller pilla lite med vår underbara garderob, etc.
4. Googlar samtliga visitkort vi plockat på sig under helgen. Undersöker om de utför det jobb som de sagt att de gjort.
Träffade en super-hypad italienare som påstod sig designa möbler och just fått sin kollektion uppköpt av ett varuhus i London. Hans hemsida existerade inte ens! Så det finns fula fiskar i sjön, helt klart.
5. Mailar de kontakter som vekar vettiga, visa ditt intresse och hoppas på att det nappar.
6. Uppdaterar ditt CV. När du kommer hit kommer du på saker som du faktiskt är ganska duktig på. Tänk efter när ni skriver ert CV. Att kunna säga Je m´appelle Linn på franska med en romantisk fransk accent gör inte dig fransktalande, men småsaker som gör dig unik.


Sen kan man med ro njuta av en mysig kväll med sina underbara roomies. Ikväll ska vi fortsätta vår räk-utbildning.

Trevlig kväll vänner!


Lots of Love
/Johanna och Linn

Varje vacker stad har en mindre vacker bakgata

E "Can I have a coffee with Bailys please?"
Bartender "We don´t serve coffee"
E "Alright, then I´ll just have a Red Bull then"
Bartender "We don´t have Red Bull, but there´s a coc dealer around the corner"
E "I don´t do drugs."
Bartender "You should...It would make you smile a bit more"
E "/&%€*#!!!" (Spottade och svor, vände på klacken och gick)


Älskade London! Vilken puls, vilket folk, vilket GO! Men alla vackra städer har mindre vackra bakgator.
Naivt vore att tro att allt som händer i den här staden skulle framkalla reaktionen: Nu känns det som om jag är en del av en film. (Vilket vi faktiskt har känt både en och annan gång sedan vi kom hit)


London är bokstavligt talat fullt med droger. Ingen hysh hyshar med sin konsumtion heller.
The Supperclub är en klubb vi besökte i helgen. Belägen i en riktigt cool lokal med musik och ljussättning i extremt hög klass. Tråkigt nog bestod majoriteten av besökarna av höga italienare och fransmän med lite för mycket pengar i fickan, och kanske lite för lite att göra.. (Nej, vi VET! Vi är visserligen inte själva direkt super busy at the moment, men förstöra sitt liv genom att snorta kokain är bara tragiskt)


Vi hade som tur var blivit lyckligt lottade med super-sällskap från Sverige och från The States, och dansade som vanligt tills svetten rann ner från pannan.




Ha en underbar måndag allihopa!


Lots of love
/Johanna and Linn

Whats cooking good looking?

Igår begav vi oss till älskade Notting Hill för att njuta av eftermiddagssolen och god mat. 

En helt fantastisk restaurangkedja som tagit stora delar av världen med storm är Le Pain Quotidien. Väldigt hög kvalité på maten och allt som serveras är organiskt. (Sjukt trist när du är sugen på Cola dock. Läsk är inget de erbjuder)




Hade Johanna fått slicka rent tallriken för oss hade hon gjort det. Direkt.  


Vidare begav vi oss Westbound park road, till en underbar pub vid namn The Cow. Atmosfären är oslagbar. Ni vet den mysfaktor som filmen Notting Hill ger? Lika underbart är det. Här behöver man inte borsta håret så noga, lite rufs i nacken gör sig hemma. Skinnjackan eller slappt dressad kavaj är den röda tråden i klädväg.


Eftersom att Johanna fortfarande var hungirg var det räkor som stod på menyn på The Cow. Morsan kan himla mycket och varit en riktig klippa för oss, men en riktig rookie är hon när det kommer till skaldjurskäk. Här får hon en demonstration av ett tvättäkta matvrak och proffs:









Lots of Love
/Johanna och Linn

"Plocka-äpplen-till-en-korg"

Först av allt - fy FANKEN vilka underbara läsare ni är! Vilka fina kommentarer vi har fått, vilken värme. Det betyder väldigt mycket för oss. Vi dukade upp ett stort gotte-bord (med samtliga ingredienser för att påskynda processen mellan begynnande hål och ett existerande hål) för att fira ert fantastiska bemötande.



Igår fick vi besök fr Sverige. Härligt killgäng som ska trängas med oss 3 tjejer och en herrans massa kläder. (Tveksamt om de visste vad de gav sig in på när beslutet togs att de skulle sova här) What doesn´t kill you make you stronger, right?!


Vi har inte bott i London i mer än 2 1/2 vecka, lustigt nog kändes det redan naturligt att agera värd. Uttryck som "turistfällor" och "turist-häng" använder vi hej vilt som om vi faktiskt vet vad vi snackar om. När vi inte hittar skyller vi på taxichauffören, muttrar lite för oss själva att det inte är vårt jobb att hålla reda på alla gatunamn.
Krisar det riktigt har vi faktiskt en London-bok i väskan, men den tas ENDAST fram i nödläge.


Igår tog vi oss till Shoreditch med ett huvudsakligt mål för våra svenska besökare: Gör alla crazy moves som du inte vågar göra på dansgolvet hemma i Sverige. Människorna som ikväll bevittnar moves i klass med "röra-runt-i-kastrullen-med-en-slev", "plocka-äpplen-till-en-korg, "motorsågen", "kuben", "Hej-jag-försöker-fånga-dig-med-mitt-fiskspö" (osv...) kommer du aldrig träffa igen om du inte vill.














I eftermiddag blir det pub-häng i Notting Hill.
Vi har upprättat en mail för er med mer specifika frågor om London [email protected]. Fortsatt trevlig helg kära läsare!


Lots of Love
/Johanna och Linn

You just have to lie

Vi har återigen fått det bekräftat: Vill man lyckas karriärmässigt i London måste man ljuga!  (...eller åtminstone krydda sitt CV till max.) Så för alla er svenskar som planerar att komma hit till London för jobb, och ni har högre amibtioner än att vika kläder på Top Shop eller servera kaffe -  var inte rädda att tillsätta lite vitlök och chili för att göra ert CV lite mer spännande. 
Exempelvis om ni bara haft 1 års jobberfarenhet, då har ni här i London minst 2-3 år. Vi fick en hel del trevliga tips igår om hur vi ska förbättra våra CV:n.

"You have to lie, everybody does it to get their first job i London! So just let go of your honest swedish mentality, you got absolutely nothing to lose."






Shitty shitty thing to do!

Onsdag förmiddag gjorde vi inte många knop. Trots detta stressade vi självklart ut i sista sekund för att hinna till Waterloo och möta upp nära och kära. Och vad gör vi? Går ut genom dörren med automatiskt lås, självklart utan nycklar. Läppstift, spegel, kamera, mobil i högsta beredskap - men självklart inte nycklar! Att tillägga, det finns bara EN nyckel till den här lägenheten + grindar i klass med Fort Knox runt byggnaden.

Reception med 24h bemanning förväntas väl ha en master key, right? Självklart har de inte det! Och vart befinner sig bostadsägaren? Utomlands så klart! Ringa låssmed och punga ut £150? I guess so!

Slutligen löste sig en helt klart potentiell tragedi ganska bekymmerslöst. Tunnelbana genom halva London och en chokladask senare, landade vi i Tooting Broadway för att hämta upp ett par nycklar av en avlägsen släkting.
Tur att vi övat på falska identiteter; Onsdagens poker face blev svenska småsystrar på besök i storstan.




Tänk att till och med rulltrappor kan vara underhållande i rätt sällskap. Efter två timmar i underjorden med skor som var långt ifrån "made for walking" var vi back on track på Arch One - Waterloo.



Ikväll fortsätter äventyren...


Lots of Love
/Johanna och Linn

What else could a girl ask for? Welcome to paradise!


Vi är bara 22 år. Vi är fortfarande utseendefixerade. Vi tror fortfarande att utsidan kan vara en guldbiljett till framgång. Vi är besatta av förnyelse, och tycker definitivt att shopping är en väl fungerande rehab-form.

Eftersom vi inte har kommit längre i vår utveckling har vi nu verkliggjort vår dröm här i Millennium Village. Vi sover hellre på lyxsoffan och får stå ut med varandras mindre trevliga kroppsdofter och snarkningar, än att ge upp ett helt rum att skapa våra drömmars kreation i.

Vi har gjort en walking wardrobe!!!!






Lots of Love
/Johanna och Linn

Swedish Mafia

Fördelen med att komma till ett nytt land och en ny stad är inte bara att man träffar nya människor, upplever saker som man aldrig trodde att man skulle få uppleva - man kan också skapa sig en helt ny identitet (joo ni läste rätt). Inte bara vilket tråkigt liv som helst utan man kan verkligen bli den man vill vara. Här är det bara your own imagination som sätter stopp.

Nu ska vi dela med oss av vår hemlighet bakom en riktigt lyckad start i London (eller iaf en väldigt skratt-rik start) Ingredienserna är mycket enkla: det enda du behöver införskaffa är ett riktigt bra pokerface och tillräckligt bra fantasi (om fantasin brister use google!).

For example: Folks ständiga påpekande över Linns "bling-bling"-sten till tandsmycke, ledde till att historien om familjen Åkessons medlemskap i svenska maffian växte fram. Linns pappa Sven har bl.a. fått åka gratis i London-Eye efter att visat pistolen innanför byxlinningen. Vi har tyvärr inte kommit fram till slutsatsen om det är vi som är riktigt duktiga på att hitta på historier eller om det är britter och canadensare som är lättlurade, fortsättning följer...




Idag valde vi dock att vara våra gamla vanliga personligheter. Det var ju faktiskt så att vi valde att gifta oss med varandra för kombinationen av våra personligheter resulterar i många skratt och fantastiska minnen! True story.


Lots of Love
/Johanna och Linn

Sunday afternoon the british way






Idag har vi haft en sådan där helt perfekt söndag man önskar att man haft varje vecka. Vi har blivit medbjuden på en underbar tripp för att se rugbymatchen mellan London Irish och Gloucester. Underbart att uppleva, och fantastiskt sällskap!

Hoppas er söndag varit lika trevlig som vår! Nu följer vi valvakan med spänning!


Lots of love
/Johanna och Linn

Rugby game



Nu är det dags att åka och titta på rugby match! "It will be a british day out for sure!"


Lots of Love
/Johanna och Linn

Gårdagens minne



She says we´ve got to hold on to what we´ve got it doesn´t make a difference If we make it or not  we´ve got each other and that´s a lot for love - we´ll give it a shot

We´re half way there , Livin' on a prayer
Take my hand- we´ll make it - I swear , Livin' on a prayer


Lots of Love
/Johanna och Linn

Have we met before? Where have you been all my life?



The blonds, the dancers, the friends, the family - The three musketeers

En fredag utöver det vanliga. Kvällen började med afterwork i Waterloo, fortsatte med middag och drinkar i Mayfair och avslutades med dans på The Roof Gardens i Kensington! Kan ni förstå att den här vackra oasen är belägen hela 7 våningar upp från Kensington High Street?





En kväll i sann blondinanda! Tro det eller ej men the business cards keeps on comin´, och inom en snar framtid kanske vi alla har nytt jobb!


Lots of Love
/Johanna och Linn

Morning walk



Hur många vaknar med en utsikt like this?


Lots of Love
/Johanna och Linn

Som man bäddar får man ligga, eller?

När vi återuppstod imorse möttes vi av den här fantastiskt underbara lappen...


Ja vi har varit lite trötta idag men imorgon är en ny dag, nya möjligheter!

Godnatt Sverige!

Lots of Love
/Johanna och Linn

Rosé wine and business cards


Igår kväll slog vi ihop våra kloka (?) huvuden och kom fram till att det var dags för lite network-ande. Vi svirade om efter en dag på stan, fick lite mat i magen och begav oss tillbaka till business paradise Canary Wharf för att knyta lite nya kontakter.

WOW! Förutom en fantastiskt trevlig kväll med mycket skratt och underhållning lyckades vi skrapa ihop:

Business cards från högt (!) uppsatta män i bankbranschen, blivit erbjudna en tripp till Monte Carlo av Bill Clintons brittiske vän, bestämd söndagsutflykt - "a fun-filled day of horse racing and world class dining", hittat någon som är villig att finansiera vår Top Shop devotion, och inte nog med detta...

...Johanna har också fått sin första lapdance!

London är fyllt med möjligheter! Vi blir bara mer överraskade för var dag som går hur mycket staden har att erbjuda om man vågar öppna upp sin slutna svenska mentalitet och faktiskt vara mottaglig för möjligheterna som finns. Ni borde prova!

Dags för bröd-bakning!

Lots of Love
/Johanna and Linn

Ps: Vi vet vad ni tänker, och det är OK! Det är dock en häftig känsla att bli totalt bortskämd för en kväll.

Declaration of Love

Det var kärlek i första ögonkastet. Vi kom upp från tunnelbanan på Oxford Street, och där var du. Kunde bara inte släppa blicken ifrån dig. Ni vet den där underbara sprudlande, bubblande känslan? Den bara kom direkt.

Du visste direkt hur du skulle förföra oss. Du fick oss att känna oss unika. Du fick oss att känna oss som en förbättrad version av oss själva - skinande från topp till tå! Du förmedlade en sådan obeskrivlig tillfredsställelse.

Vi kan inte annat än offentliggöra vår enorma kärlek för dig - Top Shop, London Oxford Street - We love you!

Construction site



Byggdelar till något som majoriteten av tjejer drömmer om att ha hemma. Ge oss en dag eller två så ska ni nog få se ett och annat trevligt : )

Godnatt Sverige!


Lots of Love
/Johanna och Linn

Kontakter


Det sägs att man dras till män med egenskaper lik sin fars. Samma sak måste då gälla standard och utseende på boende när du anländer till en ny plats i världen, right?! För en knappt märkvärd summa bor vi nu i Millennium Village i North Greenwich. (Inte för att vi någonsin har bott såhär lyxigt eller säkert, men att den svensk/brittiske arkitekten Ralph Erskine har varit delaktigt i bygget använder vi som ursäkt.. Han bidrar med hemkänsla. Typ.)

Hur lyckas man då hitta boende i London i denna klass? Alla som känner oss väl vet hur mycket vi tjatar om detta- Kontakter!
Håll hårt i dem, underhåll dem, ge dem kärlek - what ever it takes!


Jag (Linn) bor nu inte bara i en super-posh lägenhet i London - jag har även förenats med en väldigt fin människa. Jing and Jang just became: The Tree Musketeers.

Lots of love from London

/Johanna och Linn


First weekend in London - Check!



Lördagen började med flytt genom mer eller mindre hela London. I kampen Tunnelbana VS. Taxi gick segern solklart till sistnämnda. Inte nog med att vi slapp släpa (och riskera) våra liv, vi fick dessutom en taxichaufför som talade 5 språk flytande och berättade hur vi skulle utnyttja systemet på bästa sätt om vi inte fick jobb. Underhållande, värt en slant faktiskt.







Efter flytten firade vi med utgång på Hoxton Square. Någon som kan nämna ett tillfälle där Nirvana följs upp av Van Morrison? Låter fruktansvärt, men faktiskt en riktig bra lösning att hålla alkohol-hungriga magar kvar på dansgolvet "just a few more minutes.." Här lämnar ingen dansgolvet för ett McDonalds-meal när gamla godingar i klass med Agneta Franklin -Respect spelas i högtalarna.

Idag har vi börjat ta tag i våra liv (sort of) Sitter i Canada Water i ett renodlat business-område och överväger att gå fram till samtliga kontorsnissar med frågan "Hi! Do you need an assistant?" Borde ju nappa för eller senare, right?!


Lots of love
/Johanna och Linn

Last night in Seven sisters





En fantastiskt trevlig barrunda avslutas med sista natten i Seven sisters (fransyskan är bortrest!). Hoppas North Greewich är snäppet tryggare, och om jag får citera världens bästa Emelie hemma så hoppas vi att man "slipper känna sig som en blodig vandrande köttbiff".

Godnatt Sverige!


Lots of love
/Johanna och Linn

Crime passionnel



Blonds have more fun, thats for sure. Men även i paradiset blir det ibland trubbel...
Helt ovetandes skapade vår närvaro liv i luckan på 5 Clide circus, Seven sisters. Svartsjuka fransyskor är inte att leka med. Den här dörren är härmed stängd för oss!

Åter igen på resande fot med 100 kg:s packning mot North Greenwich.
Ja, vi ska akta oss för trapporna!

Lots of Love
/Johanna och Linn

Starbucks- blaskigt kaffe men...



...finns överallt och ett perfekt sätt att åka snålskjuts på internetvågorna.
Därmed ett hett tips till alla er Facebook-lovers som befinner sig i London: skaffa er ett Starbucks card (for free of course) och ni kan uppdatera er status var 10 m. Kan inte bli bättre!



Lots of love
/Johanna och Linn

Wine and dine at Henry´s


Petter, en kär vän som vet vad som önskas!
En definitiv DO in London är att skaffa vänner som jobbar i bar och restaurang branschen så man kan äta och dricka gott för halva priset! Hoppas ni sover gott i natt, för det lär vi göra på vår luftmadrass i Seven Sisters.


Petter är för övrigt singel. Ett riktigt kap med andra ord till alla er tjejer där ute!

Lots of love
/Johanna och Linn

Falling while daydreaming



20 kg:s övervikt och 300kr senare, har vi äntligen landat i vår nya hemstad.
Petter, vår kära vän som är bosatt här sedan ett tag tillbaka mötte oss vänligt på Victoria station.
2 ljushuvuden och sammanlagt 100 kg packning är inte så svårt att missa..


Efter att ha släpat våra 100 kg liv från flygplatsen, var det då dags att släpa vidare packningen i tunnelbanans hektiska trappor. Att tillägga, de är både brantare och längre än hemma i Sverige.
Petter går först ner, Johanna står kvar på trappsatsen. Linn drömmer sig bort, som två sekunder senare resulterar i Acne-stövlar i luften, packning i hela trappen, skrikande spanjorskor till undsättning och en blond kalufs skrattandes på magen. Vilken start på resan! Fantastiskt!




Så vad har vi lärt oss? Ge fan i att dagdrömma i rusningstid med 50 kg:s packning!


Lots of love
/Johanna och Linn

London calling


RSS 2.0